Brunch Haarlem

Even geen haast maar genieten van een lekkere brunch in Haarlem, verschillende restaurants in Haarlem waar je een brunch kunt eten tot in veel gevallen tegen de middag.

Maar waar in Haarlem kun je nu een lekkere brunch nemen en welk restaurant moet je zeker even naar binnen lopen. In en rond Haarlem zijn er voldoende eetgelegenheden om even helemaal bij te komen. Gaan we voor een oer Hollandse brunch of snuiven we de cultuur op van een ander land? Loop met ons mee naar de lekkerste gerechten en producten die Haarlem kent.

Historisch aan het water

Schitterend historisch pand aan het water waar je op een prachtige locatie lekker kunt brunchen. Ben je met de boot dan kun je zo aanleggen voor het terras aan de waterkant, mooier bestaat er toch niet? Of je nu binnen of buiten wilt zitten, binnen in het historische pand of lekker buiten in het zonnetje op het terras. Met uitzicht op de kerk, genieten van je welverdiende brunch.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Alles wat er op de menukaart staat is puur en vers bereidt. Hier houden ze van echte smaken, niks is niet vers en er wordt samengewerkt met lokale ondernemers uit de regio. Een heerlijke vegatarishe hotdog met rode kool, augurk en gebakken ui. Dan staat er nog de frisse hotdog op de kaart, heerlijk fris met spitskoolsalade, gebakken uien, mayonaise. Gezonde heerlijke brunch op een locatie die je niet snel zult vinden aan het water.

Zo biologisch mogelijk brunchen

Tegenwoordig is iedereen aan het biologische ontbijt, brunch, of avondeten. Een brunch die bestaat uit producten uit het seizoen dus altijd vers bereidt. Het menu is vrij slim samengesteld en niet heel uitgebreid, wel met allemaal verse gerechten en pure smaken. Heerlijke broodjes en soepen van de dag tijdens een heerlijke brunch in Haarlem, zalige salades waarmee je de dag verder door komt. Het restaurant is gelegen bij het Veerkwartier. Na de lunch kun je het er weer aftrainen met personal training van Fundamentals.

Welke producten worden voor een brunch gebruikt?

Veel etenswaren en dranken welke gebruikt worden voor de lunch en het ontbijt kun je ook terugvinden tijdens de brunch. De brunch begint in de meeste gevallen aan het eind van de ochtend, maar eerder dan de lunch en overlapt dan de lunch. Veel mensen die in het weekend brunchen, nemen er de tijd voor en zijn dan halverwege de middag klaar. Dat is de reden ook dat de brunch later begint. Na een avond stappen zijn veel mensen niet heel vroeg wakker voor een ontbijt en nemen een brunch.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Een uitgebreide brunch aan het Spaarne

Een heerlijk uitzicht over het water, gerechten van hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs zo kun je hier een brunch wel omschrijven. Pure en gezonde gerechten kaar gemaakt op een heerlijke manier, om de dag zo te starten is een genot.

Na het bestellen van het eten drinken we een wijntje aangezien het toch bijna middag is, genieten van het zonnetje en het uitzicht over het water. De soep tijdens de brunch is zalig, de broodjes zijn vers en het beleg wat er wordt geserveerd is uitgebreid en lekker te noemen.

Brunchen in het centrum van Haarlem

In het centrum van Haarlem aan de Grote Markt genieten we op de zondagmorgen van een heerlijke uitgebreide brunch. Voordat we eten bestellen beginnen we met een kopje koffie, thee of een vers sapje. Het is maar waar je op dat moment trek in hebt, ben je helemaal in de sfeer en al een tijd wakker dan kun je zelfs een glaasje bubbels drinken. Verschillende soorten verse broodjes staan op de menukaart, een aparte schaal met gerechten die je op de kaart kunt bestellen of een mix waarvan je niet weet wat er op tafel komt te staan.

Het mooiste hofje in Haarlem om te brunchen

Prachtig hofje in Haarlem waar je heerlijk kunt brunchen, je verwacht niet dat een hofje midden in het centrum zo een rust uitstraalt als dit hofje in Haarlem. Aan een klein pleintje, waar je in de zomer lekker buiten kunt zitten ligt dit restaurantje.

Eigenlijk kun je het geen restaurantje noemen, het is meer een winkel / eetgelegenheid maar dat maakt de heerlijke gerechten niet minder lekker. Hier kun je prima terecht voor een brunch of een zalige High Tea in Haarlem.

Maar ook voor broodjes, heerlijke zelfgemaakte taart ben je in het hofje op de goede plaats. Vers gebakken broodjes en taart waar je de vingers bij aflikt.

Ook voor een ontbijt kun je op de vroege morgen terecht, verse koffie of thee en een uitgebreide kaart met ontbijt gerechten. Neem bij lekker weer plaats op het terras aan het kleine pleintje aan de voorkant van de winkel.

Charmante locatie voor een brunch in Haarlem, niet alleen in de zomer. Ook in de winter is het goed en gezellig vertoeven binnen.

Brunchen voor de kinderen met heerlijke pannenkoeken

Er zijn niet veel kinderen die pannenkoeken niet lekker vinden, dus gaan we met de kinderen pannenkoeken eten tijdens een brunch. Zoet, hartig, lekker, met suiker of met stroop je kunt het niet bedenken of het is wel te krijgen in dit pannenkoekenrestaurant. Voor de volwassenen een lekkere pannenkoek met stoofvlees, voor de kinderen zijn er pannenkoeken met suiker en stroop.

Of misschien wel een lekkere pannenkoek met appel of ananas als het fruit er is. Voor de kinderen om te drinken is er lekkere chocolademelk of ranja, voor de volwassenen koffie en thee of als je trek hebt in iets sterkers dan is dit ook mogelijk. Het uitzicht is heerlijk, over het water dus zeker in de zomer genieten met de bootjes die je langs ziet varen.