High Tea Haarlem

Tegenwoordig ook populair in Nederland, een echte Engelse High Tea. Waar voorheen dit alleen nog in Engeland werd gedaan is het vandaag de dag in veel restaurants ook mogelijk.

Hartige en zoete lekkernijen in combinatie met de lekkerste theesoorten. Misschien een echt Engels servies erbij om tot de perfecte sfeer te komen voor een High Tea. Het aanbod in Haarlem voor een High Tea is vrij groot, we hebben de lekkerste en beste restaurants voor je op een rijtje gezet waar je een High Tea kunt doen met vrienden of familie.

High Tea in het centrum van Haarlem

Een historisch pand en een huiselijke sfeer zijn de twee ingrediënten om een High Tea succesvol te maken. Is het lekker weer buiten dan kun je plaats nemen in de prachtige binnentuin met familie en vrienden, genieten van een heerlijke High Tea met alles erop en eraan. Mini sandwiches, heerlijke soepen en vers gebakken zoete lekkernijen. Je kunt kiezen als drankje natuurlijk thee maar ook koffie of een vers sapje is een mogelijkheid. Lekker uitgebreid genieten met vrienden of familie van een High Tea, ben je klaar en wil je even de benen strekken dan loop je zo de binnenstad van Haarlem in om even te winkelen.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Engeland is naar Haarlem gehaald

Bij dit heerlijke restaurant is er echt een stukje Engeland naar Haarlem gehaald door middel van een echt Engelse High Tea. De liefde voor de thee kun je overal zien en proeven, de vele soorten thee maken de High Tea echt Engels. Bij de afternoon High Tea krijg je verschillende lekkere hapjes, typisch Engelse hapjes die bij een High Tea niet mogen ontbreken. De combinatie van de sfeer en de heerlijke High Tea maakt dat je even helemaal weg ben naar Engeland, geniet ervan met een groep vrienden.

Waar komt een High Tea vandaan?

Iedereen weet de oorsprong van de High Tea wel, deze komt uit Engeland. Maar waarom werd er een High Tea gehouden? Daar gaan we je antwoord op geven. Toen de olielamp werd uitgevonden konden de mensen die welgesteld waren deze aanschaffen, daardoor werd er later gegeten in de avond.

Meestal rond acht a negen uur werd er pas in de avond gegeten. De tijd tussen de lunch en het avond eten werd te lang, aan het eind van de middag kregen de mensen honger en wilden iets eten.

Vrienden en familie werden uitgenodigd aan het eind van de middag om een kopje thee te komen drinken en wat te komen eten. Alleen welgestelde mensen konden dit doen aangezien zij verlichting hadden en later konden eten. Op deze manier is de High Tea ontstaan. Later toen iedereen voorzien was van licht is deze uitgebreid ook naar het gewone volk. In de loop der jaren is de High Tea overgewaaid naar Nederland en hebben wij een eigen draai eraan gegeven.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Ongedwongen en genieten in een heerlijke sfeer

Het is geen restaurant en geen winkel, een combinatie ervan. Maar wat wel zeker is dat je er thuis bent, de ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat je niet alleen geniet van de heerlijke High Tea.

Neem plaats aan een van de prachtig gedekte tafels en geniet van het eveneens mooie Engelse servies. In een aantal verschillende ronden komt er van alles voor je neus te staan. De High Tea bestaat uit natuurlijk lekkere thee, soep, sandwiches en verschillende taartjes welke allemaal zelfgemaakt zijn. Ook als je dieetwensen hebt of een allergie hoef je dit alleen maar even door te geven en er wordt rekening mee gehouden.

High Tea in een oud klooster

Een High Tea in een hofje en dan ook nog eens in een oud klooster, beter en mooier kan het eigenlijk niet worden. Op reservering en vaste tijden kun je hier genieten van een echte High Tea. Biologische thee, een soepje, vier hartige en vier zoete gerechtjes. Alles wordt in de eigen keuken gemaakt, belangrijk is dat alles wordt gemaakt zonder e nummers en kleurstoffen. Op deze manier heb je niet alleen een heel erg lekkere High Tea maar ook nog eens een gezonde. Gluten of lactosevrij is geen probleem in dit prachtige oude restaurant in een hofje.

Op het water een echte High Tea met vrienden en familie

Een lunchroom is natuurlijk een goede plaats om een High Tea te doen, maar wil je eens wat anders en je vrienden verassen dan kun je ook gebruik maken van een boot.

Tijdens een High Tea ontdek je alle mooie plekjes van Haarlem vanaf het water met een rondvaartboot. Een perfecte manier om een origineel bedrijfsuitje of een ander evenement te vieren. Er is een boot geschikt voor twaalf personen, wil je het echt groots vieren dan kun je op de grote schuit maximaal vijftig personen uitnodigen. Er is van alles mogelijk met hartige en lekkere zoete hapjes, maar het belangrijkste de verschillende soorten thee ontbreken ook niet.

Na een fijne wandeling genieten van een Engelse High Tea

Na een wandeling in het park kun je genieten van een echte Engelse High Tea in dit restaurant vlakbij het Kleine Hout. Een High Tea bestaat hier uit verschillende soorten Engelse thee en een etagère vol met lekkere hapjes en lekkernijen. Hartige hapjes, smaakvolle sandwiches en natuurlijke heerlijke zoete verleidingen met marmelade en room. Kleine gebakjes zoals cheesecake, mini brownies en bonbons. Mocht je het nog een stapje luxer willen doen dan kun je tegen een kleine meerprijs je High Tea uitbreiden met een glaasje bubbels en een scroppino. Dagverse producten om lekker van te genieten in dit fraaie restaurant.

Bestaat de officiële High Tea nog?

In Nederland zijn er maar heel weinig restaurants waar nog een officiële High Tea is te vinden, iedereen heeft bijna zijn eigen draai eraan gegeven met eigen producten. Het enige wat er nog van over is dat zijn de soorten thee die worden gebruikt. Al zijn er ook lunchrooms of restaurants die koffie of andere dranken schenken bij een High Tea. Wil je dus een onvervalste echte High Tea dan zal je over de zee moeten gaan.