Lunch Haarlem

Bij goed weer trekken veel mensen er op uit om te lunchen ergens, buiten op een terrasje in de zon of als het weer het niet toelaat ergens binnen knus bij de verwarming.

Dat er voldoende mogelijkheden zijn in Haarlem hoeven we niet aan te twijfelen, of je nu een gezonde lunch wilt eten of een lekkere vette snack. Tegenwoordig is eten bestellen ook helemaal in, zo laat je de lunch thuis bezorgen zonder er zelf op uit te moeten. Gemak dient de mens zullen we maar zeggen. Wil je buiten de deur lunchen lees dan ons onderstaande artikel waar we een aantal locaties afgaan om te lunchen.

Oud en toch nieuw en heerlijk om bij te lunchen

Een pand uit de 19e eeuw en toch modern ingericht, wel met de details van vroeger. Prachtige hoge ramen waardoor je naar buiten kunt kijken, een originele muur die nog stamt uit de tijd van toen.

Gezellige tafels, een hoge bar waar je aan kunt zitten om te lunchen. Of ga languit zitten bij het raam in een fauteuil.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

De koffiebar en de open keuken vallen direct op als je binnenkomt, wil je verse sap of koffie bij de lunch dan worden deze hier bereidt. Maar ook de heerlijke soepen komen van achter deze bar vandaan. Erg populair want hier is het altijd druk en gezellig. Heerlijke huisgemaakte taarten, groenten en fruit uit de regio en de kip die wordt gebruikt heeft een heerlijk en goed leven gehad. Je proeft de passie en de liefde waarmee de gerechten zijn bereid. Dit restaurant is echt een aanrader, gezellig en je voelt je er welkom door de huiskamersfeer. Maar het belangrijkste is de gezonde lunch die je er kunt eten, in het weekend moet je even geduld hebben voor een tafeltje vanwege de drukte.

Lunchen op zijn Italiaans

Aan de grote markt kun je bij dit heerlijke restaurant goed lunchen, altijd lekkere gerechten voor een gezonde lunch en een perfecte sfeer. Maar ook voor een ontbijt, diner of brunch ben je hier welkom.

Een strak en verzorgd interieur, achter de bar een opvallende plek voor alle soorten wijnen van het assortiment. Een wijntje tijdens de lunch is natuurlijk ook mogelijk. Overal in het restaurant kun je lekker zitten, van de grote leestafel tot aan de bar.

Tijdens de lunch kun je kiezen uit losse gerechten of een drie of vier gangen menu. Het eten is van uitstekende kwaliteit en smaakt subliem.

De grote variatie zorgt ervoor dat iedereen altijd blij is wanneer je in dit restaurant gaat eten. De dagkaart bestaat uit Griekse Yoghurt, broodje Serranoham met mango en chutney. Eigenlijk is het de perfecte plek om te lunchen.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Verse lunch is de trend

De restaurants die een superverse lunch serveren schieten als paddenstoelen uit de grond, verse lunchen is de trend van tegenwoordig. Ook bij dit restaurant wordt alles vers bereidt waar je bij staat.

Van de vroege ochtend tot laat in de avond kun je hier terecht voor een gevarieerde salade, een zalige smoothie, gezonde lekkernijen en heerlijke bites. Gevestigd in een uniek pand aan de rand van het centrum. Het motto is een gezonde lunch die toch lekker is om te eten. Ook de huiskamersfeer is goed gelukt, je kunt op verschillende plaatsen lekker zitten. Ook een lekkere bank om neer te ploffen, een grote tafel om te lezen en diverse kleine tafeltjes om aan te zitten.

De menukaart van de lunch laat veel variatie zien, gezond en zonder toevoegingen. Voor een gezonde lunch moet je zeker hier zijn. Superfoods zijn toegevoegd aan smoothies, salades en gezonde snacks. Drink een borrel en neem daarbij de heerlijke courgettespaghetti, gezond en net weer even wat anders dan je gewend bent. Kies een lekker gerecht, want er staan nog zoveel lekkere dingen op de menukaart. Een ding is zeker, wil je een gezonde lunch welke ook nog eens lekker is dan ben je aan het goede restaurant hier.

Beide beentjes op de grond en toch speels tegelijk

In de vijfhoek zit dit restaurant waar de basis is gelegd met koffie. Maar dat betekent niet dat er niet is nagedacht over de overige dingen, sterker nog die zijn net zo lekker als de koffie op de kaart.

De meubels zijn tweedehands, lekker eenvoudig en toch speels tegelijk. De producten komen van veelal lokale ondernemers, de thee is door een echte sommelier samengesteld. Cappucino of latte is verkrijgbaar met geitenmelk.

Heerlijke taartjes voor de lunch op de menukaart, verse biologische broodjes maar het is ook mogelijk een sherry of bubbel te drinken bij de lunch.

Het is een heerlijk restaurant om met vrienden of familie af te spreken, onbezonnen en zonder fratsen een heerlijke lunch nemen.

Geen gedoe, beentje op de grond en een lunch zoals een lunch bedoeld is. Eerlijke en lekkere gerechten

Van de ochtend tot de avond ben je welkom in het centrum van Haarlem

In het midden van Haarlem heb je dit heerlijke restaurant waar je in de ochtend al welkom bent, deze tent kan zo je tweede huis worden. Natuurlijk kun je er ook lekker lunchen taartjes eten, een high tea eigenlijk is alles mogelijk hier. Uitgangspunt is gezond, lokaal, eerlijk, biologisch en vers. De sandwiches zijn van glutenvrij brood. Op de lunchkaart verse soepen, salades, wafels, wraps en veganistisch bananenbrood en zoete aardappelfrites. Zelfgemaakt heerlijke taartjes om jezelf op te trakteren. Meer dan genoeg keuze voor een uitgebreide gezonde lunch.

Alle verse sappen komen uit de slow juicer, dat betekend smaakvol en vol met vitaminen dus gezond. Zelfs de frisdranken in dit restaurant zijn biologisch. Koffie en thee mag natuurlijk niet ontbreken op de kaart, maar ook een wijntje is helemaal biologisch. Van 8 uur in de ochtend tot in de avond 8 uur ben je welkom, ook voor een borrel in de namiddag om even na te praten na het werk. De borrelplateaus worden geserveerd met kaasjes, worst, vlees en vis. Er is ook een vegetarisch plateau en gezonde borrelsnacks, een high tea met vrienden en familie maakt het compleet.