Ontbijt Haarlem

Uit eten in Haarlem hoeft niet altijd te betekenen dat je gaat lunchen of dineren. Ook ontbijt in Haarlem is een leuke en ontspannen manier om de dag te starten.

Er zijn meer dan genoeg restaurants in Haarlem waar je een goed en gezond ontbijt kunt scoren, en dan niet alleen in het centrum maar ook de andere delen van Haarlem.

We hebben de beste restaurants in Haarlem voor je opgezocht waar je lekker alleen, of met vrienden en familie de dag kunt beginnen. Door de week heen of het weekend, geniet en loop met ons mee door Haarlem heen.

Uitzicht op de grachten tijdens het ontbijt

In dit leuke en mooie restaurant kun je de dag goed beginnen met een lekker ontbijt terwijl je uitkijkt op de mooie grachten van Haarlem. Vroeg in de ochtend staat de verse koffie al klaar voor je, kun je genieten van een heerlijke smoothie om de dag goed te starten. 

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Je slaat de krant open of leest een magazine, begin de dag relaxed en met een gezond ontbijt. Verschillende soorten gezonde ontbijten staan op de menukaart, vers fruit, yoghurt, superfoodmix maar ook een gewoon lekker croissantje. Heerlijk de dag beginnen met een goed ontbijt. Na het ontbijten kan je gaan kijken bij de bruiloften op de Grote Markt. Heb je zelf en bruiloft in het verschiet? Dan is een bezoekje aan Boudoir by Sara een goede om een mooie jurk voor een bruiloft te kopen

De dag echt goed beginnen in het leukste hofje van Haarlem

Een 15e eeuws monument in combinatie met een heerlijk ontbijt, mooier kun je de dag niet starten is onze mening.

In het restaurant is er gekozen bewust voor een aantal biologische producten, bijvoorbeeld de koffie en thee en de huisgemaakt taarten. Heerlijke verse sappen tijdens het ontbijt van seizoensfruit.

Op deze manier heb je altijd lekker vers sap tijdens het ontbijt. De broodjes die tijdens het ontbijt worden geserveerd zijn zalig, daarbij de heerlijke biologische koffie en je kunt je dag eigenlijk niet gezonder en lekkerder starten dan in dit hofje.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Begin de dag goed in het centrum van Haarlem

Midden in het centrum van Haarlem vind je dit restaurant waar je niet alleen kunt ontbijten, je kunt er de hele dag en avond lekker eten. Maar wij komen voor een ontbijt om de dag goed te kunnen starten. Let er op dat veel tenten tegenwoordig verwachten dat je met een mondkapje binnen komt.

Griekse yoghurt, verse fruitsalade, wentelteefjes of een heerlijke verse croissant zijn een aantal heerlijke producten om de dag mee te starten. Dit in combinatie met de heerlijke verse koffie of thee, iedere morgen om acht uur kun je hiermee de dag starten in het centrum van Haarlem.

Een goed ontbijt met lokale producten

Eigen producten uit de regio en van locale leveranciers, een ontbijt uit de eigen regio dus eigenlijk. Verzekerd van een gezond ontbijt omdat de e nummers zoveel mogelijk worden gemeden. Start de dag goed met een ontbijtplank, kokos chiapudding, een boerensnee met hazelnootpasta en krentenbrood met boerenkaas en avocado.

Dit in combinatie met verse koffie of thee en verse sinaasappelsap en de dag kan niet gezonder beginnen. Al vroeg in de morgen kun je hier terecht voor een ontbijt, in het weekend een uurtje later beginnen met genieten. Start vol energie de dag met een gezond ontbijt.

Wat is een goed ontbijt eigenlijk?

Er zijn nogal wat verschillende meningen over wat nu eigenlijk een goed ontbijt is om de dag mee te beginnen. En wanneer is het beste moment om een ontbijt te nemen, direct als je wakker bent of is er een beter moment? We gaan je proberen een beetje wegwijs te maken op het gebied van het ontbijt, lees met ons mee en doe voor eens en altijd uit de doeken wanneer en welk ontbijt goed voor je is om te eten als je net wakker bent.

Waarom is een ontbijt zo belangrijk?

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar veel mensen slaan deze maaltijd nog wel eens over. In de nacht heeft ons lichaam het moeten doen zonder eten, wil je goed functioneren dan heb je dagelijks voedingsstoffen nodig. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je fysiek en mentaal goed kunnen presteren. Vooral koolhydraten zijn goed, een goed ontbijt zorgt er ook voor dat de darmen op kunnen starten en we weer voedsel kunnen verteren.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die niet ontbijten, of alleen een kop koffie drinken slechter presteerde met het korte termijngeheugen. Voor de concentratie is een goed ontbijt ook cruciaal. Ontbijt je niet goed dan zal je lichaam zich focussen op het opslaan van energie. Hierdoor daalt de concentratie, ook kan het hoofdpijn veroorzaken.

Blijf op gewicht met een goed ontbijt

Om op gewicht te blijven is een goed ontbijt ook belangrijk, ontbijt met brood zorgt voor een goed vol gevoel. Mensen die ontbijten hebben in veel gevallen een beter gewicht dan mensen die niet ontbijten. Wanneer je af wilt vallen moet je dus zeker het ontbijt niet overslaan. Mensen die ontbijten, krijgen ook meer vitaminen en mineralen binnen waardoor zijn minder snel geïrriteerd zijn.

Heerlijk ontbijt aan het water bij het Spaarne

Hoe kun je de dag beter beginnen dan een goed ontbijt aan het water, op het terras kun je in de zomer uitkijken op het water. Een heerlijk verkoelend briesje zorgt ervoor dat je nog beter eet. Je kunt je ontbijt beginnen met koffie of thee, of vind je een verse smoothie of fruitsapje een beter idee. Je kunt het allemaal krijgen in dit restaurant. Broodjes met vers beleg, yoghurt of een uitgebreide broodmaaltijd met verse croissantjes. Het is maar net waar je de voorkeur aangeeft. Biologische brood is ook te krijgen.

Wanneer je een allergie hebt of je eet gewoon glutenvrij brood is dit geen probleem, met de meeste dieet wensen wordt hier al rekening gehouden. Biologische thee of koffie is ook verkrijgbaar tijdens het ontbijt. Ben je een echte zoetekauw dan zijn er diverse soorten zoete beleg verkrijgbaar zoals pindakaas, hagelslag of andere zoete lekkernijen. Ben je meer van de worst soorten of een plakje kaas of smeerkaas dan is ook dit natuurlijk toegevoegd aan het ontbijt. Een compleet ingerichte ontbijttafel waar het aan niets ontbreekt, ben je laat met ontbijten dan kun je het combineren met de gerechten van de lunchkaart.